Запознайте се с терапевтичния ни спектър…

Поддържането на здрави зъби е комплексна задача. Затова и ние подготвяме комплексни решения. Предлагаме широка терапевтична гама, за да сме сигурни, че пациентите ни са в добри ръце. Само така можем да отговорим на Вашите нужди.

Имплантология

Зъбните импланти представляват изкуствени корени от титан, които се поставят трайно в костта на долната или горната челюст. По този начин могат да бъдат заместени отделни зъби или зъбни групи посредством неснемаеми мостове или снемаеми протези. Имплантите образуват стабилна и трайна връзка с костната тъкан, имат изключителна биологична поносимост и при добра устна хигиена могат да Ви служат за цял живот. За успешната имплантация важна роля играят функционални и естетически фактори. Тук са необходими дълбоки познания от областта на стоматологията и хирургията. Заедно с модерните диагностични технологии и тридименсионално планиране, те водят до оптимални резултати. Нашите специалисти разполагат с академичните познания и дългогодишен опит в областта на имплантологията, натрупани както в решението на многобройни клинични случаи, така и в рамките на клинична изследователска работа. Ние ще използваме тези умения за Вашата естествена и красива усмивка.

CEREC

CEREC (CEramic REConstruction) е иновативен начин за производството на изцяло керамични реконструкции в рамките на едно посещение. Използваната изцяло автоматизирана CAD/CAM (Computer Aided Design /Computer Aided Manufacturing) технология е развита в рамките на над три десетилетия и дава началния тласък на т.нар. „дигитална стоматология“.  В :ДДК ние употребяваме CEREC-технологията за направата на инлеи, коронки и дори фасети с висока прецизност и естетика, неразличима от естествения зъб.

Свържете се с нас, ако се нуждаете от коронка; ние сме в състояние да ви предложим коронки от най-модерни керамични материали за един ден, без да са необходими отпечатъци, временни конструкции и време за изработката във външна зъботехническа лаборатория.

Invisalign

Искали ли сте да изправите кривите си зъби без да се налага да носите брекети?

Сега пред Вас се открива алтернативна възможност за прави и красиви зъби – Invisalign.

Invisalign е ортодонтско решение, при което зъбите се местят постепенно с помощта на прозрачни тънки шини. Invisalign е абсолютният лидер в тази област. За разлика от традиционното ортодонтско лечение, при което се използват фиксирани брекети, метални дъги и ластици за придвижване на зъби, Invisalign предлага по-незабележим и удобен начин да достигнете до атрактивната си усмивка. Invisalign може да предложи резултати, подобни на конвенционалното лечение, а в много случаи е и по-бързата терапевтична опция.

Почти незабележими, снемаеми и бързи, шините Invisalign са иновативна и все по-популярна възможност за възрастни пациенти, които не желаят ортодонтското им лечение да е видимо за всички. В :DDK имаме богат опит за естетично възстановяване на усмивката посредством иновативни технологии. Възползвайте се от нашата експертиза.

Естетична протетична стоматология

Когато зъби са с голяма степен на разрушение или липсват, те биват заместени с частични коронки, коронки, мостове, импланти или снемаеми протези. При тези зъбни реставрации за нас естетиката стои наравно с перфектната прецизност, биологична поносимост и функция. 

Използвайки модерни технологии, ние Ви предлагаме компютърно конструирани коронки и мостове от изключително здрави керамични материали. Посредством Digital Smile Design, ние можем да планираме предварително Вашата усмивка!

При липсващи зъби, нашият екип заедно с Вас избира между неснемаеми и снемаеми протетични възстановявания. Към неснемаемите конструкции спадат имплантите (изкуствени зъбни корени) и мостовете. Постредством имплантите зъбите се заместват чрез изкуствени корени. При мостовете липсващите зъби се прикачат към съседни коронки. В случай на много или изцяло липсващи зъби, често се използват снемаеми протези върху естествени зъби или върху импланти. Това ни позволява да възстановим функцията и естетиката на дъвкателната система.

Превантивна дентална медицина

Под превантивна дентална медицина се разбират всички предпазни мерки против заболяванията на зъбите, венците и околните тъкани. Към основните мерки на модерната стоматология се числи професионалната дентална хигиена. Отсраняването на зъбен камък и повърхностни оцветявания при нас става минимално инвазивно, посредством ултразвукова и Air-Flow-апаратура. Индивидуалната консултация допълва лечението. Тази превантивна дейност предпазва от заболявания и при редовно провеждане (2-4 пъти годишно), поставя основата на дългосрочно орално здраве.

При децата профилактичните изследвания трябва да започнат след навършване на 4 годишна възраст и да се извършват два пъти в годината. Само така могат да бъдат диагностицирани и лекувани заболяванията на зъбите и меките тъкани още при възникването им. За тази цел :DDK Немска Дентална Клиника е оборудвана с най-модерна техника: дигитален рентген, интраорална камера с висока резолюция, дентална диагностика под оптично увеличение. При децата извършваме силанизация, за да запазим млечните и постоянните кътници здрави.

Консервативно зъболечение

Основата на модерното консервативно зъболечение е естетическото въстановяването на зъбните тъкани с композиционни материали. :DDK Немска Дентална Клиника използва фотополимери с много високо керамично съдържание, които са екстремно дълготрайни, брилянтни и с перфектна имитация на цвета на естествените зъби. Така възстановяваме зъбните дефекти, без да можете да отличите пломбата от Вашия зъб.

Ендодонтията се занимава с лечението на болка и възпаление във вътрешността на зъба или в областта на корените. В някои случаи кореновото лечение може да е трудно и продължително. Особено при кътници със силно извити корени и тесни коренови канали. :DDK Немска Дентална Клиника разполага с модерни ендодонтски методи – електронно определяне на дължината на кореновия канал, автоматизираната им обработка с никел-титанови инструменти и работа под оптично увеличение. Ние актуализираме редовно професионалните си умения на многобройни специализирани курсове, защото: Нашата цел е Вие да запазите зъбите си за цял живот.

Пародонтология

Пародонтитът представлява хронично възпаление на околоозъбните тъкани. Освен генетичното предразположение, основните причини за възникването на пародонтит са недостатъчната устна хигиена и пушенето. При липсата на лечение това заболяване води до оголване на зъбите, тяхното разклащане и последваща загуба. В :DDK Немска Дентална Клиника ние се стремим да предотвратим с всички средства развитието на пародонтит при Вас. Редовното провеждане на профилактични прегледи и извършването на професонална орална хигиена, в комбинация с инструкциите за самостоятелна грижа за зъбите са най-сигурният начин на превенция. Ако диагностицираме пародонтит при Вас, ние провеждаме систематично лечение. То започва с професионално почистване на всички венечни джобове. В по-напреднал стадий на заболяването е възможно да се наложи и хирургична намеса за изграждане на изгубената костна тъкан. По този начин дори разклатени зъби могат да бъдат стабилизирани, а напредването на заболяването предотвратено.

Deutsche-Dental-Klinik-Немска-Дентална-Клиника-Дондуков-София-0276

Безболезнено зъболечение

Заповядайте в нашите работни пространства и се уверете, че посещението при зъболекаря не е неприятно, а може да се превърне в едно позитивно изживяване. Екипът на :DDK Немска Дентална Клиника  е със специален фокус към лечението на пациенти, които имат “страх от зъболекаря”. В днешно време модерното зъболечение трябва да е безболезнено. Дори и спринцовката вече не е причина за страх.

Въпреки всичко, за пациенти с истинска дентална фобия, нормалното лечение изглежда немислимо. В тези случаи лечението може да се проведе чрез седиране с райски газ.

Обърнете се към нас, ако желаете този вид лечение.

Deutsche-Dental-Klinik-Немска-Дентална-Клиника-Дондуков-София-0276